Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Op deze pagina staat een lijst met meest gestelde vragen, met de antwoorden erbij. Wel zo handig. 😉 Mocht je nog een andere vraag hebben die niet op de lijst staat, vul dan ons contactformulier in.

Waar vind ik jullie restaurant?

Restaurant De Kapitein bevindt zich op Boelijn 70, kijk voor de routebeschrijving op onze contactpagina.

Wanneer is jullie restaurant open?

Van maart tot en met november zijn wij geopend op vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 22:00 uur.

Buiten onze reguliere openingstijden zijn wij de hele week op aanvraag open. Om een reservering te maken voor bijvoorbeeld een bedrijfsborrel, verjaardag of etentje met een groep vanaf 12 personen kun je ons reserveringsformulier. Wij nemen na ontvangst van je aanvraag zo spoedig mogelijk contact met je op, uiterlijk binnen vijf dagen.

Hoe kom ik bij jullie restaurant?

Ons restaurant is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets, bus en boot. De auto parkeer je gratis naast ons restaurant.

 

De fiets parkeer je gemakkelijk voor ons restaurant.

 

Bus 6 rijdt vanaf station Almere Centrum en stopt binnen 8 minuten bij bushalte Noorderplassen Zuid, op 3 minuten loopafstand vanaf ons restaurant.

 

De boot leg je aan de steiger, direct aan het restaurant.

Hoe kan ik een reservering plaatsen?

Via de reserveringpagina kun je gemakkelijk je wensen aan ons doorgeven en nemen wij contact met je op.

Voor last-minute aanvragen binnen 3 dagen, adviseren wij u te bellen naar 036 369 00 46.

Hebben jullie ook vegetarische of veganistische opties voor mij?

Uiteraard! Ons menu en onze arrangementen kent meerdere vegetarische en veganistische gerechten. Bekijk ons menu en onze arrangementen. Geef in het reserveringsformulier aan hoeveel vegetarische of veganistische gerechten gegeten gaan worden.

Ik wil graag een bedrijfsborrel bij jullie organiseren, waarbij we varen en eten combineren, kan dit?

Zeker, we bieden in samenwerking met grotesloep.nl volledig verzorgde groepsuitjes aan. Hierbij zijn diverse wateractiviteiten met verschillende snelheden mogelijk. Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen bij de pagina groepsuitjes.

Ik wil een bedrijfsuitje organiseren, kan dit bij jullie?

Zeker weten! Samen met grotesloep.nl en snellerib.nl bieden wij unieke groepsuitjes in Almere en Flevoland aan. Wij kunnen groepen tot 200 personen een volledige dag op en aan het water bieden, waarbij we de keuze bieden uit diverse snelheden over het water. Kanoën over de Noorderplassen, een rondvaart door Almere of met een snelle rib over het Markermeer en/of IJmeer richting Volendam of Muiden, het is allemaal mogelijk!

 

Na deze activiteiten kun je met je gehele gezelschap borrelen, eten en drinken bij De Kapitein, maar je kunt ook een lunch, tapas of barbecue tijdens de rondvaart nemen.

Ik wil graag een rondvaart doen door Almere en eten op de boot, wat zijn de mogelijkheden?

Goede keus, snappen wij helemaal! Wij hebben op de boten verschillende arrangementen, van luxe lunch en borrelhapjes tot een volledige tapas of barbecue aan boord. Bij de arrangementen kun je lezen wat er precies in een arrangement zit en wat het kost.

Wij willen een borrel bij jullie organiseren, is dat mogelijk?

Zeker! Laat via ons reserveringsformulier weten wat je precieze wensen zijn en de datum waarop je graag je borrel wilt organiseren, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je aanvraag te bevestigen.

Wat kost het om een borrel bij jullie organiseren

Om ons restaurant exclusief te gebruiken voor jouw borrel, worden er kosten in rekening gebracht. De kosten zijn afhankelijk van het dagdeel dat jullie borrel gehouden wordt. Tussen 12:00 – 16:00 en na 20:00 uur bedragen de kosten €50,- per uur, tussen 16:00 – 20:00 uur kost dit €200,- per uur. Deze prijzen zijn exclusief catering. Deze prijzen worden alleen gerekend tijdens openingstijden als wij geen andere gasten meer kunnen ontvangen. Feestjes mogen niet meer tot na 00:00 uur duren, ivm overlast geluid voor de omgeving. Een feestje duurt maximaal 4 uurtjes, daar berekenen wij onze prijzen op.

Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen, maar kunt er ook voor kiezen om drankjes op basis van nacalculatie af te rekenen.

Kunnen we ons eigen eten en drinken meenemen?

Nee, dit is niet toegestaan. Wij hebben een ruime keuze aan arrangementen voor jouw borrel.

Wat krijg ik precies wanneer ik het drankarrangement kies?

Wij hebben drie verschillende drankarrangementen.

Het basisarrangement kost €23,50 per persoon voor 4 uur en bestaat uit onbeperkt drinken van koffie, thee, ons standaard tapbier, huiswijn (chardonnay/sauvignon, rosé en rood) en alle frisdranken.

Basis inclusief binnenlands gedestilleerde dranken kost €27,50 per persoon.

Om alle dranken onbeperkt te schenken vragen wij €31,50 per persoon voor maximaal 4 uur.

Bekijk ook onze andere arrangementen. Je hebt ook de mogelijkheid om drankjes af te rekenen op basis van nacalculatie.

Wat zit er precies in het lunch/borrel/tapas/BBQ-arrangement en wat kost het?

Het volledige overzicht van de inhoud en kosten per arrangement vind je op de arrangementenpagina.

Ik wil graag een datum reserveren onder voorbehoud, kan dit?

Dit kan zeker, als er nog genoeg ruimte in onze agenda vrij is. Wij adviseren je wel zo snel mogelijk de datum definitief te reserveren, om te voorkomen dat iemand anders je voor is en je gewenste moment niet meer beschikbaar is. Vul het reserveringsformulier direct in.

Hoe weet ik of de datum waarop ik mijn (bedrijfs-)borrel wil geven nog beschikbaar is?

Vul ons reserveringformulier in, met de wensen die je hebt voor de datum van je keuze. Wij laten je zo snel mogelijk (binnen drie dagen) weten of je datum nog beschikbaar is.

Hoe lang van tevoren moet ik exact doorgeven met hoeveel mensen we komen?

Wij horen graag zo snel mogelijk het definitieve aantal gasten dat zal blijven eten. Uiterlijk drie dagen van tevoren kunnen er nog wijzigingen doorgegeven worden.

Met hoeveel mensen kan ik bij jullie terecht?

Ons restaurant heeft binnen 60 zitplaatsen. Wij kunnen in ons restaurant groepen bedienen tot 100 personen. Ons terras biedt ruimte voor nog eens 150 personen. De bootcapaciteit is tot 230 personen gelijktijdig.

Ik wil graag op de locatie kijken om een beeld te krijgen van het restaurant. Kan dit?

Natuurlijk! Wij zijn vrijdag tot en met zondag van 12:00 – 22:00 uur open, kom dan zeker even langs om de locatie vast te bekijken. Uiteraard kun je altijd even op het terras kijken als je een ander moment je beter uitkomt, dan spiek je gewoon even door de ramen. 😉

We hebben ook kinderen tot 12 jaar bij ons gezelschap, wat kost dat?

Kinderen tot 12 jaar eten over het algemeen minder dan volwassenen, dus rekenen wij daarvoor de helft van de prijs. Wij horen graag van tevoren het precieze aantal volwassenen en kinderen, zodat wij dit mee kunnen nemen in de voorbereiding.

Ik zoek een vergaderruimte in Almere, is dit mogelijk bij jullie?

Zeker, doordeweeks kun je ons restaurant afhuren voor vergaderingen of zakelijke evenementen. Wij rekenen €150,- voor 3 uur inclusief gastvrouw, ieder uur extra kost €50,-. Daarnaast kun je gebruik maken van onze beamer voor €15,- en microfoons en geluidsinstallatie voor maar €3,50.

Ik zoek een unieke locatie in Almere voor een zakelijke bijeenkomst, kan dit bij jullie?

Absoluut! Ons restaurant zit direct aan een klein haventje in de wijk Noorderplassen-West in Almere Stad. Met een fantastisch uitzicht over het water en op loopafstand van Isla Bonita, is De Kapitein een perfecte locatie om gasten te ontvangen in een ongedwongen omgeving.

 

Wij rekenen €150,- voor 3 uur inclusief gastvrouw, ieder uur extra kost €40,-. Daarnaast kun je gebruik maken van onze beamer voor €15,- en microfoons en geluidsinstallatie voor maar €3,50. Ook kun je een luxe lunch of borrel laten serveren voor je gezelschap, bekijk alle arrangementen.

 

Vul ons reserveringsformulier in met de beoogde datum en tijden en overige wensen, dan nemen we zo snel contact met je op.

Ik heb een dringende vraag en kan geen drie dagen wachten op antwoord, wat nu?

Voor hele dringende zaken die niet kunnen wachten, kun je bellen naar 036 369 00 46. Op doordeweekse dagen krijg je ons secretariaat aan de lijn en in het weekend bel je direct naar het restaurant.

Ik wil werken bij De Kapitein, kan dat?

Wat leuk dat je bij ons wilt werken! Wij zijn altijd op zoek naar energieke, gezellige mensen die ons team willen versterken. Stuur je cv en motivatie naar info@dekapiteinalmere.nl en dan nemen we contact met je op!

Zijn jullie ook te volgen op social media?

Zeker weten! Volg ons op Facebook en Instagram.