Veel gestelde vragen – FAQ

Antwoord op al je vragen vind je hier! Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar vind ik de Kapitein?

Restaurant De Kapitein bevindt zich op Boelijn 70, kijk voor de routebeschrijving op onze contactpagina.

Wanneer zijn jullie geopend?

Van maart tot en met november zijn wij geopend op vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 22:00 uur. Buiten onze reguliere openingstijden zijn wij de hele week op aanvraag geopend.

Zijn jullie gemakkelijk bereikbaar?

Ons restaurant is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets, bus en boot. De auto parkeer je gratis naast ons restaurant.

Kan ik mijn fiets bij jullie kwijt?

De fiets parkeer je gemakkelijk voor ons restaurant.

Hoe bereik ik de Kapitein met het openbaar vervoer?

Bus 6 rijdt vanaf station Almere Centrum en stopt binnen 8 minuten bij bushalte Noorderplassen Zuid, op 3 minuten loopafstand vanaf ons restaurant.

Voor hoeveel mensen kan ik arrangementen boeken?

Ons restaurant heeft binnen 60 zitplaatsen. Wij kunnen in ons restaurant groepen bedienen tot 100 personen. Ons terras biedt ruimte voor nog eens 150 personen. De bootcapaciteit is tot 230 personen gelijktijdig.

Kunnen wij de locatie vooraf bekijken?

Natuurlijk! Wij zijn vrijdag tot en met zondag van 12:00 – 22:00 uur open, kom dan zeker even langs om de locatie vast te bekijken. Uiteraard kun je altijd even op het terras kijken als je een ander moment je beter uitkomt, dan spiek je gewoon even door de ramen

Krijgen kinderen korting?

Kinderen tot 12 jaar eten over het algemeen minder dan volwassenen, dus rekenen wij daarvoor de helft van de prijs. Wij horen graag van tevoren het precieze aantal volwassenen en kinderen, zodat wij dit mee kunnen nemen in de voorbereiding.

Kan ik jullie bereiken met de boot?

Jazeker! De boot leg je aan de steiger, direct aan ons restaurant.

Hoe kan ik een reservering maken voor een feest, borrel of andere gelegenheid?

Via de contactpagina kun je gemakkelijk je wensen aan ons doorgeven en nemen wij contact met je op. Voor last-minute aanvragen binnen 3 dagen, adviseren wij je te bellen of ons een WhatsApp bericht te sturen.

Hebben jullie ook vegetarische gerechten?

Uiteraard! Ons menu en onze arrangementen kennen meerdere vegetarische en veganistische gerechten. Geef in het reserveringsformulier aan hoeveel vegetarische of veganistische gerechten gegeten gaan worden.

Bieden jullie ook groepsuitjes aan?

Zeker, we bieden in samenwerking met grotesloep.nl volledig verzorgde groepsuitjes aan. Hierbij zijn diverse wateractiviteiten met verschillende snelheden mogelijk.

Kunnen we een picknickmand bestellen voor op de boot?

Goede keus, snappen wij helemaal! Wij hebben op de boten verschillende arrangementen, van luxe lunch en borrelhapjes tot een volledige tapas of barbecue aan boord. Bij de arrangementen kun je lezen wat er precies in een arrangement zit en wat het kost.

Hebben jullie openstaande vacatures?

Wat leuk dat je bij ons wilt werken! Wij zijn altijd op zoek naar energieke, gezellige mensen die ons team willen versterken. Stuur je cv en motivatie naar info@dekapiteinalmere.nl, dan nemen we contact met je op!